BIOGRAFIE

Jasper
Arrangeur/Muzikaal leider
Zijn muzikale ideeën en creaties staan als een huis. Hij schrijft muzikaal, inspirerend en doordacht: arrangeur Jasper Staps. Hij schrijft arrangementen voor bigbands, symfonie-orkesten harmonie-orkesten, blazerssecties en speciale formaties. Hij schrijft arrangementen in alle mogelijke stijlen: jazz, pop, klassiek, rock enzovoort. Hij levert arrangementen aan onder andere de Marinierskapel, de Luchtmachtkapel, The Young Sinatras, Baileo Bigband, Krezip en het Ricciotti Ensemble.

Dat Jasper Staps een geboren leider is, bewijst hij als muzikaal leider van zijn Giantstaps Bigband. Op projectmatige basis dirigeert hij theatershows en bigbands. Hij dirigeerde in 2009 een project van de FKKL, met gastsolisten zangeres Fay Claassen en trombonist Bart van Lier. Hij is initiator van vele uiteenlopende bands en projecten, waaronder Theatershow ‘Rob’n Roll’, ‘Tribute to Robbie Williams’ (Ahoy) en Jazzproject ‘Kristjana Swings the Diva’s’. Jasper is vaste dirigent van de politiekapel Haaglanden. In 2008 schreef hij in opdracht van de FKKL de indrukwekkende compositie Movements in Greyscales, opgedragen aan zijn vader Frans Staps. Deze compositie is terecht gekomen op de gelijknamige cd (2009) van de FKKL, waarvoor Jasper de productie voor zijn rekening nam.

Jasper Staps studeert directie bij Arjen Tien. En hij heeft componeren/arrangeren gestudeerd bij Frans Elsen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Saxofonist
Jasper

Jasper is een veelzijdig musicus. Hij speelt eerlijk, overdonderend en met volle overgave. Een begenadigd saxofonist, die speelt en speelde in diverse uiteenlopende orkesten. Jasper is saxofonist van de begeleidingsband van Guus Meeuwis voor de reguliere optredens en grote stadionconcerten. Hij is vaste speler in de band van Frits Landesbergen die Edwin Rutten begeleidt. Jasper is bandleider/saxofonist van de fantastische Giantstaps Bigband. Zijn Giantstaps Bigband begeleidt onder andere Babette van Veen. Ook is Jasper solist (en huisarrangeur) van het fanfarekorps van Koninklijke Landmacht (FKKL).

Ook speelde Jasper met onder andere: Frank Foster, Maria Schneider, Jerry van Rooyen, Bob Florence, Joe Lovano en Bob Mintzer. In 2003 speelde Jasper samen met Michael Brecker Den Haag, waarbij Jaspers arrangementen zijn uitgevoerd.

Jasper studeerde saxofoon bij Jan Menu en John Ruocco en in 1999 studeerde hij cum laude af met een onderscheiding voor professionaliteit. Jasper Staps speelde drie keer op het North Sea Jazz Festival. Hij volgde masterclasses bij: Lee Konitz, Barry Harris, Michael Brecker, Jim McNeely en Dave Liebman. In 1999 vertegenwoordigde hij Nederland bij IASJ in Spanje.