BIOGRAFIE


Jasper Staps is saxofonist. Hij speelt eerlijk, overdonderend en met volle overgave. Jasper speelt in uiteenlopende bands. Hij is saxofonist van de begeleidingsband van Guus Meeuwis voor de reguliere optredens en grote stadionconcerten. Hij is vaste speler in de band van Frits Landesbergen die Edwin Rutten begeleidt. Jasper is bandleider/saxofonist van de fantastische Giantstaps Bigband. Zijn Giantstaps Bigband begeleidt onder andere Babette van Veen. En Jasper Staps is solist (en huisarrangeur) van het fanfarekorps van Koninklijke Landmacht (FKKL). In 2008 schreeft hij in opdracht van de FKKL de indrukwekkende compositie Movements in Greyscales, opgedragen aan zijn vader Frans Staps.

In 2003 trad Jasper op samen met virtuoos Michael Brecker in het Atrium te Den Haag. Hierbij werden ook Jasper's arrangementen uitgevoerd. Ook speelde hij met onder andere: Frank Foster, Maria Schneider, Jerry van Rooyen, Bob Florence, Joe Lovano en Bob Mintzer.

Jasper studeerde saxofoon bij Jan Menu en John Ruocco. In 1999 studeerde hij cum laude af met een onderscheiding voor professionaliteit. Jasper Staps speelde drie keer op het North Sea Jazz Festival. Hij volgde masterclasses bij: Lee Konitz, Barry Harris, Michael Brecker, Jim McNeely en Dave Liebman. In 1999 vertegenwoordigde hij Nederland bij IASJ in Spanje.

Jasper is hoofdvakdocent saxofoon en arrangeren aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Jasper
Jasper